Het onderzoeksteam

Wij stellen ons graag aan u voor

Binnen dit onderzoek werken verschillende mensen samen om erachter te komen of voeding de kwaliteit van leven van mensen met PDS kan verbeteren.

Prof. Dr. Ben Witteman

Ben is buitengewoon hoogleraar bij Wageningen University & Research op het gebied van Voeding en Darmgezondheid. Daarnaast is hij Maag Lever Darm Arts in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, waar hij PDS patiënten op de poli behandeld.

Dr. Ir. Nicole de Roos

Nicole is universitair hoofddocent en onderzoeker voeding bij ziekte bij de afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research. Ze is gespecialiseerd in voeding en gezondheid en voeding bij ziekte, en helpt bij de ontwikkeling van dit project en analyse van de resultaten.

Dr. Nicole de Wit

Nicole is senior onderzoeker bij Wageningen Food and Biobased Research en is tevens coördinator van dit project. Zij helpt bij de ontwikkeling van dit project, is betrokken bij de analyse van de resultaten en coördineert de communicatie met bedrijven.

Dr. Coen Govers

Coen is onderzoeker bij Food & Biobased Research (FBR) van Wageningen University & Research, en is tevens projectleider van deze studie. Hij voert samen met andere medewerkers van FBR het labonderzoek uit, coördineert dit project en de communicatie met bedrijven.

Dr. Erwin Zoetendal

Erwin is universitair hoofddocent van het Laboratorium voor Microbiologie bij Wageningen Universiteit, en richt zich op onderzoek aan de darmbacteriën bij de mens. Hij helpt bij ontwikkeling van dit project, bestudering van de darmbacteriën en analyse van de resultaten.

Ir. Iris Rijnaarts

Iris is PhD kandidaat bij afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research. Ze heeft na haar HBO opleiding tot diëtist de master in voedingsonderzoek gevolgd. Zij ontwikkelt dit project, begeleidt studenten, voert metingen uit en analyseert de resultaten.

Heeft u vragen over dit onderzoek? Neem gerust contact met ons op.