Het onderzoeksteam

Wij stellen ons graag aan u voor

Binnen dit onderzoek werken verschillende mensen samen om erachter te komen of voeding de kwaliteit van leven van mensen met PDS kan verbeteren.

Ben Witteman

Prof. Dr. Ben Witteman

Ben is buitengewoon hoogleraar bij Wageningen University & Research op het gebied van Voeding en Darmgezondheid. Daarnaast is hij Maag Lever Darm Arts in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, waar hij PDS patiënten op de poli behandeld.

Nicole de Roos

Dr. Ir. Nicole de Roos

Nicole is universitair hoofddocent en onderzoeker voeding bij ziekte bij de afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research. Ze is gespecialiseerd in voeding en gezondheid en voeding bij ziekte, en helpt bij de ontwikkeling van dit project en analyse van de resultaten.

Nicole de Wit

Dr. Nicole de Wit

Nicole is senior onderzoeker bij Wageningen Food and Biobased Research en is tevens coördinator van dit project. Zij helpt bij de ontwikkeling van dit project, is betrokken bij de analyse van de resultaten en coördineert de communicatie met bedrijven.

Erwin Zoetendal

Dr. Erwin Zoetendal

Erwin is universitair hoofddocent van het Laboratorium voor Microbiologie bij Wageningen Universiteit, en richt zich op onderzoek aan de darmbacteriën bij de mens. Hij helpt bij ontwikkeling van dit project, bestudering van de darmbacteriën en analyse van de resultaten.

Iris Rijnaarts

Ir. Iris Rijnaarts

Iris is PhD kandidaat bij afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research. Ze heeft na haar HBO opleiding tot diëtist de master in voedingsonderzoek gevolgd. Zij ontwikkelt dit project, begeleidt studenten, voert metingen uit en analyseert de resultaten.

Lonneke Janssen Duijghuijsen

Dr. Lonneke Janssen Duijghuijsen

Lonneke is projectleider en onderzoeker Voeding en Gezondheid bij Wageningen Food and Biobased Research. Ze houdt zich met name bezig met het opzetten en coördineren van de klinische studies en het analyseren van de verkregen data.

Paul Vos

Dr. Ir. Paul Vos

Paul is senior onderzoeker en expertiseleider bij Wageningen Food and Biobased Research. Samen met Nicole de Wit leidt hij dit project, waarbij Paul het labonderzoek coördineert. Paul is tevens betrokken bij de analyse van de resultaten en zorgt voor afstemming met bedrijven en de subsidieverstrekker.

Project consortium

Naast de uitvoer van het project door Wageningen Food & Biobased Research en de afdelingen Humane Voeding & Gezondheid en het Laboratorium voor Microbiologie vanuit Wageningen Universiteit, wordt het IBSQUtrition project mede mogelijk gemaakt door Winclove, Ingredia, Ingredion, Nexira, Naturex (part of Givaudan), Bioiberica, Wecare, Roquette and Darling Ingredients.